אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק ת"פ 51674-05-11

גזר דין בתיק ת"פ 51674-05-11

תאריך פרסום : 28/10/2012 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
51674-05-11
11/07/2012
בפני השופט:
דניאלה שריזלי

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל - מס הכנסה מדור תביעות ת"א
עו"ד תהילה מורן חגי
הנתבע:
1. "פוק טאון" בע"מ
2. טאי דונג טרן - בעצמו

עו"ד אבי גורן
גזר דין

עומדים לדין שני נאשמים - הנאשמת 1, חברה פרטית שעסקה בהפעלת מסעדה סינית בת"א, ומנהלה, הנאשם 2.

בכתב האישום שהוגש נגד הנאשמים, נטען כי הם לא הגישו לפקיד השומה כנדרש דוחות מבוקרים לשנות המס 2007-, 2008 ו- 2009.

יצוין, בקשות הנאשם לדחיית ההקראה נעתרו מפעם לפעם כדי לאפשר הגשת דוחות מבוקרים, אולם, הדחיות לא הסתייעו והמחדלים לא הוסרו.

בתאריך 6.6.12 הודה הנאשם 2 בשמו ובשם הנאשמת 1 במיוחס להם, והם הורשעו בשלוש עבירות לפי סעיף 216(4) לפקודת מס הכנסה בקשר עם סעיפים 117 ו- 224א' לאותה פקודה.

הצדדים חלוקים באשר לעונש הראוי, שכן, המאשימה סבורה, נוכח חומרת העבירות ומספרן וכן, נוכח מדיניות הענישה המקובלת כי יש לגזור עונש מאסר בפועל וקנסות כספיים ואילו הסניגור סבור כי המשקל המכריע הוא לנסיבות האישיות במקרה זה, לקשיים הקשים בהם נתקל הנאשם 2 בנסיונותיו לגייס מייצג אשר יגיש דוחות מבוקרים, ועתירתו היא, להסתפק במאסר אשר ירוצה בעבודות שירות וקנס מתון, אם בכלל.

הנאשם 2 שלפניי עלה לישראל כפליט מוייטנאם והתאזרח לפני 32 שנים. הוא אב לילדים, בעל משפחה וכיום, גילו 51. מסתבר כי ניהל את הנאשמת 1 בהצלחה מסוימת אלא שבשנת 2007 החל העסק לצבור הפסדים, על אף המחזורים הנכבדים הנשקפים מדוחות המע"מ, כפי שציינה המאשימה. מטעם זה, כך הסניגור, התדרדרו עסקיו של הנאשם 2 עד לקריסה מוחלטת. הנאשמת 1 נסגרה.

הנסיבות שמניתי עשויות להיות בעלות משקל נכבד לקולא. עם זאת, לא ניתן להתעלם מחומרת העבירות והצטברותן על פני 3 שנים. מדיניות הענישה המקובלת מורה אכן לנהוג ולהטיל עונשים חמורים אשר יביאו לידי ביטוי, בצורת מאסרים בפועל וקנסות משמעותיים, את הצורך בהרתעה, בגמול ובהוקעה.

לא הייתי מהססת להשית עונשים חמורים על הנאשם 2, אלא שלהתרשמותי, אכן אין מדובר ב"עבריין מס". התרשמתי כי הנאשם 2 עד כל שביכולתו כדי להסיר את המחדלים, לגייס מייצג מתאים שיסייע לו בכך. אלא שמכשולים טכניים וגם מכשול הזמן היו בעוכריו.

באיזון בין כל השיקולים, החלטתי למתן את הענישה.

לפיכך, אני גוזרת על הנאשם 2 בגין העבירות בהן הורשע, את העונשים הבאים:

1.         מאסר בפועל בן 6 חודשים.

2.         מאסר על תנאי בן 9 חודשים והתנאי הוא שהנאשם 2 לא יעבור תוך 3 שנים מהיום עבירה לפי סעיף 216(4) לפקודת מס הכנסה.

3.         קנס כספי בסך 20,000 ש"ח או 3 חודשי מאסר תמורתו.

            הקנס יופקד בקופת ביהמ"ש ב- 20 תשלומים חודשיים שווים ורצופים כשהראשון בהם לא יאוחר מיום 15.1.13 וכל תשלום נוסף ב- 15 לחודש שלאחר מכן.

            היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי.

לאור חוות דעת הממונה על עבודות השירות והמצאות הנאשם כשיר לרצות את עונש המאסר בן 6 חודשים בעבודה ציבורית, אני מחליטה כי הנאשם ירצה את עונש המאסר שגזרתי עליו בן  6 חודשים בעבודות שירות במועדון לרכיבה טיפולית בתל מונד.

שעות העבודה ותנאי העבודה הם כפי שנקבעו על ידי הממונה על עבודות השירות והמפקח האחראי הוא שמעון פרץ.

תחילת ריצוי עבודות השירות הוא 5.8.12.

אם מבקש הנאשם לשנות את מועד תחילת עבודות השירות, עליו לפנות בענין זה לממונה על עבודות השירות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ